Сумо борачите се познати по својата издржливост, стабилност, трпеливост, сила и многу други квалитети што се многу важни за вежбање на јапонските национални спортови.

Она за што не се познати е агилноста и брзината на атлетската патека, во што ги спречува тежината потребна за да се натпреваруваат.

Овие тројца борци се најдоа на стадионот и решија да се тестираат на тркачката патека.

На Јусеин Болт подобро да не му излегуваат пред очи, но борците поминаа одлично и до солзи ги насмеаја присутните на стадионот.