Англиската кралица и покрај своите години не се откажува од обавувањето на кралските должности…

Доколку сте се прашале во што се крие тајната за нејзината виталност и долговечност ние го имаме одговорот.

Генетика

Мајката на кралицата Елизабета доживеала 101 година. Иако Елизабета од 100 години ја делат 7 години, многумина се убедени дека неа ја чека истата судбина како и нејзината мајка.

Животен стил

Таа ги избегнува сите штетни навики како пушење и алкохол.

Никогаш не престанала да работи

Кралицата има многу обврски и нема намера да престане. Државни посети, хумнитарни акции, разни церемонии, и сето тоа таа го постигнува. Научниците наведуваат дека ваквиот начин на живот го одржува мозокот витален и млад.

Здрава исхрана

Со својот тим од врвни готвачи кои секогаш и се на услуга, на кралицата не и е тешко квалитетно да се храни. Таа најмногу ужива во едноставните јадења.

За појадок јаде пченкарни снегулки со сушено овошје и јаткасти плодови. Ручекот и вечерата главно се лесни, најчесто пилешко или риба со овошје.

Нејзиниот личен готвач во едно интервју открил дека кралицата во приватните прилики јаде многу здраво. Исто така, избегнува тестенини и компир навечер.

Многу движење

И на 93 години кралицата е многу активна и е во добра кондиција. Секојдневно таа применува долги прошетки со цел да остане физички активна.

Редовно пие чај

Нормално, како и сите Британци така и кралицата Елизабета сака чај. Секое утро таа го започнува со една шолја зелен чај. Познато е дека тој е полн со антиоксиданти кои помагаа во обновувањето на организмот.