За да ја подобрите работата на внатрешните органи и целиот систем, треба да јадете мед и ореви.

Медот и оревите се многу здрави намирници. Науниците одамна докажале дека содржат големо количество на витамини и минерали. Благотворно делуваат на човечкиот организам. А нивната смеса помага да се спасите од многу опасни болести. За да ја подобрите работата на внатрешните органи и целиот систем, треба да јадете мед и ореви. Ќе ви користат и ако сте под емотивен стрес или работите тепка физичка работа.

Зошто треба да јадете мед и орeви?

Кога редовно јадете мед и ореви, во вашиот организам се случува следново:

-Ако ве мачи главоболка ќе помине;

-Го нормализира системот за варење.

-Помага во брзо опоравување од пораѓање;

-Медот и оревите се незаменливи за женското здравје, бидејќи содржат супстанца која го подобрува дотокот  на крвта во органите во карлицата, а со тоа го подобруваат и либидото;

-Кај машките ја зголемуваат потенцијата;

-За јакнење на имунитетот доволно е секојдневно да изедете мала количина од оваа смеса. Ако имате настинка, ќе ви помогне брзо да се ослободите од затнат нос и воспалено грло;

-Ако имате анемија, јадете ги овие намирници , бидејќи содржат, манган и цинк;

-Го стабилизираат метаболитичкото нарушување;

-Ја подобруваат концентрацијата;

-Ја ублажуваат реумата.

Како да ја подготвите смесата од ореви и мед?

Помешајте 500 грама мед, со 500 грама ореви и додадете им сок од еден лимон. Добри измешајте и сипете во стаклена тегла.

Конзумирање:

-За деца постраи од 3 години-1 мала лажичка двапати дневно

-За возрасни: 1-2 големи лажици трипати дневно.

Бидете здрави!