Кога туристите размислуваат за Шпанија како летна дестинација, во главно мислат на островите или на јужниот брег. Токму поради тоа на северот на Шпанија, поточно во кнежевството Астрија, се наоѓа неоткриен дијамант на оваа земја.

Кудиљеро или на локален дијалект Куидеиру, е рибарска населба на северот на Пиринејскиот полуостров.

Освен заработката од риболов, ова место живее и од туризам. Меѓутоа, за разлика до другите познати и популарни летувалишта, во Кудиљеро ќе сретнете во главно Шпанци, кои, за разлика до странците, знаат за ова прекрасно приморско место.

Кудиљеро е познато по шарените куќи на брегот, а над тие куќи има видиковци од кои има неверојатен поглед на населбата и Бискајскиот залив.

Овој град е и официјално прогласен за едно од најубавите места во цела Шпанија, а според легендата го основале Викинзи.