Ако прашате кој било кој е најпознатиот брод во историјата, без сомнение одговорот ќе биде „Титаник“. Овој брод беше национална гордост и симбол за триумфот на човештвото. Но, набрзо, Титаник стана симбол за трагедија и болка. Денот на неговото потонување засекогаш ќе остане запомнет како еден од најтажните денови во човечката историја. И иако поминаа над сто години од оваа трагедија, денес сè уште се зборува за неа. Па, веројатно ќе ве интересираат овие морничави факти за Титаник, што ретко кој ги слушнал.
Ti