Повеќето жени барем еднаш во нивниот живот се соочиле со косопад, како резулат на разни фактори, како на пример, стрес или пак, временски услови.

Доколку сакате целосно да се ослободите од косопадот, едноставно додадете ги следните 2 состојки во вашиот шампон.

Станува збор за етерично масло од мандарина и мента. Покрај што овие масла ќе го спречат паѓањето на косата, истовремено истата ќе ја направат мазна, мека и блескава.

Начин  на подготовка и употреба

Додадете по 10 капки од секое од етеричните масла во вашиот шампон и добро протресете го шишето. Следно, нанесете мало количество шампон на вашата коса, а по миењето, исплакнете со топла вода, на вообичаениот начин.

Мијте ја косата на овој начин 3 пати неделно, а веќе по вториот третман ќе ги забележите почетните посакувани резултати. За 1 месец проблемот со косопадот ќе биде целосно решен.